Περιγραφή
Γάλα από ωμά αμύγδαλα: αγνό ρόφημα με πολλά θρεπτικά συστατικά και σημαντική πηγή ασβεστίου. Ιδανικό για χορτοφάγους και άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη που δεν πίνουν γάλα αγελάδος. Κατάλληλο για συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κούπα ωμά αμύγδαλα
- 2 ή 3 κούπες νερό (ανάλογα με το πόσο πηκτό το προτιμάτε)
- 1 κούπα νερό (για να μουλιάσουν τα αμύγδαλα)
- 1 κουταλιά μέλι (προαιρετικά)
Πως το κάνουμε:
- Αφήνετε τα αμύγδαλα να μουλιάσουν σε μία κούπα νερό για 8 - 10 ώρες.
- Βάζετε στο blender τα αμύγδαλα, το μέλι και τις 2 - 3 κούπες νερό ανάλογα με το πόσο πηκτό θέλετε το γάλα.
- Χτυπήστε το για 1 - 2 λεπτά.
- Σουρώστε το με ένα μεγάλο σουρωτήρι.