Ξηροί καρποί Μπαρδάκης, Προσφορές Ξηροί καρποί Μπαρδάκης, Συνταγές
Ξηροί καρποί Μπαρδάκης, Αρχική μαρμελάδες Μπαρδάκης, Υπηρεσίες Ξηροί καρποί Μπαρδάκης, Προϊόντα κομποστες Μπαρδάκης, Εγκαταστάσεις γλυκά κουταλιού Μπαρδάκης, Επικοινωνία
μαρμελάδες Μπαρδάκης
μαρμελάδες Μπαρδάκης    Γάλα αμυγδάλου    γλυκά κουταλιού Μπαρδάκης
Γάλα αμυγδάλου Ξηροί καρποί Μπαρδάκης

Περιγραφή

Γάλα από ωμά αμύγδαλα: αγνό ρόφημα με πολλά θρεπτικά συστατικά και σημαντική  πηγή ασβεστίου. Ιδανικό για χορτοφάγους και άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη που δεν πίνουν γάλα αγελάδος. Κατάλληλο για συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κούπα ωμά αμύγδαλα
  • 2 ή 3 κούπες νερό (ανάλογα με το πόσο πηκτό το προτιμάτε)
  • 1 κούπα νερό (για να μουλιάσουν τα αμύγδαλα)
  • 1 κουταλιά μέλι (προαιρετικά)


Πως το κάνουμε:

  1. Αφήνετε τα αμύγδαλα να μουλιάσουν σε μία κούπα νερό για 8 - 10 ώρες.
  2. Βάζετε στο blender τα αμύγδαλα, το μέλι και τις 2 - 3 κούπες νερό ανάλογα με το πόσο πηκτό θέλετε το γάλα.
  3. Χτυπήστε το για 1 - 2 λεπτά.
  4. Σουρώστε το με ένα μεγάλο σουρωτήρι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορεί να γίνει με  φουντούκια, καρύδια, φιστίκια, καρύδα και σουσάμι.Αποθηκεύστε το σε μια γυάλινη  κανάτα, διατηρείται για 3 - 4 ημέρες.Η αμυγδαλόψιχα που απομένει μπορεί να  βγάλει και άλλο γάλα μόνο που θα είναι πιο αραιό.Τέλος, μην πετάξετε την  αμυγδαλόψιχα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παρασκευή γλυκισμάτων (μπισκότα, κέϊκ  κ.α.).



αρχική | υπηρεσίες | προϊόντα | εγκαταστάσεις | προσφορές | συνταγές | επικοινωνία
copyright © Γ.Μ. ΜΠΑΡΔΑΚΗ Ο.Ε. “Παραδοσιακή Κατερίνης”, 2012.
*designed & powered by: Designed By Jellyfish Artworks   Powered By Net.Works